Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Καλωσόρισμα

Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική τοποθεσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας.
Το ιστολόγιο αυτό έχει δημιουργηθεί με σκοπό να αποτελέσει αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης σχετικά με τα τεκταινόμενα του κλάδου μας, καθώς και βήμα επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα στους συναδέλφους καθηγητές Ισπανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, τους φοιτητές και όλους όσους ενδιαφέρονται για την προώθηση της ισπανικής γλώσσας και των ισπανικών γραμμάτων.

Ποιοι είμαστε:
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος: Χριστίνα Κατσικάρη
Αντιπρόεδρος: Ελένη Παπαπολυχρονίου
Γραμματέας: Κατερίνα-Χριστίνα Σπυροπούλου
Ταμίας: Στέλλα Βαλσαμή
Μέλος: Ιωάννα Παλούμπη
Μέλος: Χριστόφορος Σουμίλας
Μέλος: Ηλίας Οικονομόπουλος

Έδρα: Ακαδημίας 63, 3ος όροφος, γραφείο 11
Τ.Κ. 10678, ΑΘΗΝΑ, Τηλ. 6943 - 701085,
Φαξ: 210 - 3825708
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : aplifhi@yahoo.gr

Πως δημιουργήθηκε ο ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.:

Ο ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ. ιδρύθηκε από έναν πυρήνα 30 περίπου αποφοίτων του Τμήματος Ισπανικής γλώσσας και Φιλολογίας. Τόσο η σκοπιμότητα όσο και το εύρος που θα έπρεπε να έχει, συζητήθηκε πολύ. Από τον Φεβρουάριο του 2005 και μέχρι το τέλος του 2006, μετά από πολλές και πολύωρες συζητήσεις, συμφωνήσαμε σε όλα τα άρθρα του καταστατικού και προβήκαμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Τον Ιούνιο του 2007, με συγκρατημένη αισιοδοξία και αρκετή αγωνιστική διάθεση, συγκροτηθήκαμε για πρώτη φορά σε σώμα και πήραμε τις πρώτες αποφάσεις.

Σε ποιους απευθυνόμαστε:

1. Απόφοιτους Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ελληνικού ή Αλλοδαπού Πανεπιστημίου
2. Φοιτητές Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ελληνικού Πανεπιστημίου (εφόσον έχουν συμπληρώσει τα ¾ των σπουδών τους).

Σκοποί :

• Η ανάπτυξη της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των μελών με την προβολή και υποστήριξη αυτών στον επαγγελματικό, κοινωνικό και επιστημονικό τομέα.
• Η συνεργασία με φορείς και ιδρύματα για την αναβάθμιση των σπουδών και την υποστήριξη πρωτοβουλιών εκπαιδευτικής και επαγγελματικής φύσης.
• Η διοργάνωση πολιτιστικών, επιμορφωτικών κ. α. εκδηλώσεων.
• Η ένταξη στη Δημόσια εκπαίδευση και υποστήριξη της διδασκαλίας της ισπανικής ως ξένης γλώσσας επιλογής και η στελέχωση των σχολικών μονάδων από αποφοίτους Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Στα πλαίσια αυτού του σκοπού, ο σύλλογός μας αφενός επιδιώκει επαφές με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και αφετέρου, σε συνεργασία με Διευθυντές σχολείων, έχει ξεκινήσει ενημέρωση των μαθητών και των συλλόγων γονέων για τη χρησιμότητα και τη διεθνή εμβέλεια της Ισπανικής γλώσσας. Με τον τρόπο αυτό, ελπίζουμε ότι θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και η ζήτηση της διδασκαλίας της από γονείς και μαθητές, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στην οριστική και μόνιμη ένταξή της στη δημόσια εκπαίδευση.

Μέλη και διαδικασία εγγραφής:

Τα μέλη του συλλόγου εγγράφονται ως:
Α) Τακτικά (πτυχιούχοι Ισπανικής Φιλολογίας Ελληνικού ή Αλλοδαπού Πανεπιστημίου) υποβάλλοντας τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση εγγραφής (περιλαμβάνει σύντομο βιογραφικό).
2. Αντίγραφο βασικού τίτλου σπουδών.
3. Αντίγραφο αναγνώρισης ισοτιμίας και αντιστοιχίας του βασικού τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ / ΔΟΑΤΑΠ , σε περίπτωση που αυτός έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή.
Β) Δόκιμα (φοιτητές Ισπανικής Φιλολογίας, με τα ίδια δικαιώματα με τα τακτικά, εκτός αυτού του εκλέγεσθαι) υποβάλλοντας τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση εγγραφής (περιλαμβάνει σύντομο βιογραφικό).
2. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας του οικείου τμήματος από την οποία να προκύπτει η επιτυχής εξέταση του φοιτητή στα ¾ του συνολικού αριθμού των απαιτούμενων για τη λήψη του πτυχίου μαθημάτων.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά αποστέλλονται στο Σύλλογο είτε ταχυδρομικά, είτε ηλεκτρονικά. Εφόσον εγκριθεί η αίτηση από το Δ. Σ. του Συλλόγου, καταβάλλεται ετήσια συνδρομή για την ολοκλήρωση της εγγραφής, η οποία για τα τακτικά μέλη είναι 50 ευρώ και για τα δόκιμα 25 ευρώ.

Κάρτα μέλους:

Με την καταβολή της συνδρομής των μελών, μαζί με την απόδειξη είσπραξης, παραδίδεται Κάρτα μέλους που ισχύει για ένα έτος.

Προνόμια κάρτας μέλους:

Όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μας, εκτός από τις ενημερώσεις που λαβαίνουν για θέματα του κλάδου καθώς και για προσφορές εργασίας, αποκτούν κάρτα μέλους που τους εξασφαλίζει:
• Δωρεάν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Θερβάντες (Σκουφά 31, Αθήνα)
• Εκπτώσεις στο βιβλιοπωλείο IL NARRATORE (Σολωμού 29, Αθήνα)
• 25% έκπτωση στις Εκδόσεις ΕΚΑΤΗ (Γ΄ Σεπτεμβρίου 91, Αθήνα)

Επικοινωνία: aplifhi@yahoo.gr