Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Επιστολή προς τα μέλη των συλλόγων

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι της Ισπανικής Γλώσσας,

Έφτασε η κρίσιμη στιγμή της πλήρους ένταξης της Ισπανικής γλώσσας στην Β'/βάθμια εκπαίδευση και θα πρέπει άμεσα και όλοι μαζί να εργαστούμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτό.

Ήδη έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας η σχετική ρύθμιση που προωθεί την σύσταση κλάδου Καθηγητών Ισπανικής (ΠΕ40) και βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους για υπογραφή (σχέδιο απόφασης υπ.’ αρ.43140/Δ2/14-4-2009) και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθούμε να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για τη συμπλήρωση θέσεων ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές.

Παρ' οτι το όμως το έγγραφο σύστασης κλάδου έχει υπογραφεί από το ΥΠΕΠΘ, η εγκύκλιος υπάρχει περίπτωση να σταλεί στα γραφεία των κατά τόπους γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως συνέβη άλλωστε και πέρυσι με τα Ιταλικά, που σημαίνει ότι οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου υπάρχει κίνδυνος να μην γνωρίζουν μέχρι τον Σεπτέμβριο ότι θα μπορούν να έχουν την επιλογή της Ισπανικής.

Επειδή, όμως, για το επόμενο σχολικό έτος οι δηλώσεις για τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού γίνονται αυτήν την εποχή, μέχρι το τέλος Μαΐου (μπορεί σε κάποια σχολεία να έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία), καλούμαστε εμείς, τώρα, να αναδείξουμε την ανάγκη ζήτησης της Γλώσσας για να δημιουργήσουμε κατ’ επέκταση και περισσότερες θέσεις, όχι μόνο για ωρομίσθιους και αναπληρωτές, αλλά και για να διεκδικήσουμε μελλοντικά περισσότερες οργανικές θέσεις που θα καταληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Απευθυνόμαστε σε σας, τα μέλη μας, που πιστεύετε στο σκοπό και στόχο μας, και ζητάμε την άμεση και ενεργή κινητοποίησή σας , όχι μόνο για το μέλλον του κλάδου, αλλά και για το δικό σας ξεχωριστά.

Μπορείτε και σεις να βοηθήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

1) Με το να επισκεφτείτε τα δημοτικά της περιοχής σας και να δώσετε την επιστολή προς τους Διευθυντές, μαζί με αντίστοιχο αριθμό φωτοτυπιών (όσοι είναι οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου) της ενημερωτικής επιστολής προς τους γονείς, που σας επισυνάπτουμε, για να τους τα μοιράσουν. Όσοι από σας αποφασίσετε να βοηθήσετε σε αυτό το επίπεδο επικοινωνήστε μαζί μας.

2) Προωθώντας την επιστολή προς τους γονείς είτε μέσω Internet, είτε ιδιοχείρως στους γνωστούς σας που έχουν παιδιά στην ΣΤ' Δημοτικού και γιατί όχι σε όλους όσους έχουν παιδιά στο Δημοτικό.

3) θα μπορούσατε να προωθήσετε την επιστολή και μέσα από χώρους σχετικούς με την εκπαίδευση, όπως βιβλιοπωλεία, σχολές χορού, ωδεία, αθλητικούς ομίλους και γενικά σε χώρους όπου κινούνται μαθητές και γονείς (αναρτήσεις σε πίνακες ανακοινώσεων φροντιστηρίων, χώρων εργασίας κτλ).

4) Προωθώντας σε όλους τους γνωστούς σας, που, είτε έχουν παιδιά είτε όχι, πιστεύουν ότι τα Ισπανικά πρέπει να ενταχθούν πλήρως, το e-mail που σας αποστέλλουμε.

5) Επισκεφτείτε το site του ΥΠΕΠΘ για το διάλογο για την Παιδεία και εκφράστε την άποψή σας στην γενική κατηγορία : Παιδεία – Απόψεις – Σχόλια αναζητώντας τη λέξη : Ισπανικά

6) Δημοσιεύοντας σε forum ,ιστοσελίδες , facebook κτλ. την επιστολή προς τους γονείς.

Εμείς, ως Σύλλογοι, θα βγάλουμε και Δελτίο Τύπου (το οποίο θα λάβετε και σεις φυσικά) προς όλες τις εφημερίδες, περιοδικά, κανάλια, και εφημερίδες Internet, αλλά αν έχετε γνωστούς δημοσιογράφους, προωθήστε τους την πληροφορία. Οι συνάδελφοι στην επαρχία παρακαλούμε αν μπορούν να το προωθήσουν και στις τοπικές τους εφημερίδες και κανάλια.

Είμαστε ανοιχτοί και σε άλλες προτάσεις εφόσον είναι εφικτές μέσα στο λίγο χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε τον στόχο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.

Τέλος, με την ελπίδα ότι θα έχουμε την συνεργασία σας και την συμπαράστασή σας , σας παρακαλούμε να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,

Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ. aplifhi@yahoo.gr,

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π. ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ. Licenciados.isp@gmail.com,

Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π. ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.ΙΣΠ. estudiantes.isp@gmail.com,

Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών ASPE (Σ.Ε.Κ.Ι.) aspegr@otenet.gr