Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Δίκτυο Αριστείας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

****Από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Επιστολή σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έστειλε η υπουργός Παιδείας, ζητώντας τους να προβάλουν τα «διαμάντια τους» και να αναδειχτούν οι «ήρωες της νέας εποχής», που θα αποτελούν και θετικά πρότυπα για τη νέα γενιά.
Με την επιστολή της η κ. Διαμαντοπούλου ζητεί τη συμβολή των ιδρυμάτων ώστε να «χαρτογραφηθούν» οι βέλτιστες πρακτικές -από καθηγητές και φοιτητές- ανά ίδρυμα και να δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Αριστείας, το οποίο θα είναι προσβάσιμο από όλους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στόχος είναι η εξωστρέφεια των ιδρυμάτων και η συνεργασία μεταξύ των ερευνητικών ομάδων, η αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών, η ανάδειξη διακεκριμένων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και η προβολή θετικών προτύπων για τους νέους.

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο και κυρίως η ελληνική κοινωνία έχουν σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη από πρότυπα ήθους, δημιουργικότητας και αριστείας. Η ανάδειξη των διακεκριμένων περιπτώσεων όλων των ιδρυμάτων δίνει σαφή απάντηση για τις πραγματικές δυνατότητες των ΑΕΙ», υπογραμμίζει η υπουργός προς τα ιδρύματα μέσω της επιστολής της.

Τα ιδρύματα θα μπορούν να υποβάλλουν στο υπουργείο τις προτάσεις τους (από 10 έως 40) για τα επιτεύγματα των φοιτητών και των καθηγητών τους μέχρι 15 Μαρτίου 2011, με τη βασική προϋπόθεση ότι θα έχουν βραβευτεί από εθνικό ή διεθνή φορέα.

Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=18156