Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Υφυπουργός Παιδείας: Προσλήψεις σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων

«Όλες οι προσλήψεις γίνονται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων, ενώ οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν ανατρέπονται. Οι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις».

Τη δήλωση αυτή έκανε πριν λίγο η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση με την ομάδα των εκπαιδευτικών που εισέβαλε στο υπουργείο Παιδείας παραβιάζοντας την πόρτα.

«Δεν ευσταθούν όσα λέγονται για ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αυτό που ισχύει είναι ότι το υπουργείο Παιδείας, με δεδομένη τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλάζει τα σχολεία και θα κάνει τις προσλήψεις εκείνες που είναι αναγκαίες» υπογράμμισε η υφυπουργός και πρόσθεσε: « Μπορούμε να αλλάξουμε το σχολείο αλλάζοντας νοοτροπία, φιλοσοφία και κυρίως βασιζόμενοι στην ποιότητα και το μεράκι του Έλληνα εκπαιδευτικού που είναι μεγάλο. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός, ούτε ασκεί βία, ούτε σπάει πόρτες Υπουργείων, είτε είναι διορισμένος είτε είναι αδιόριστος. Ο προγραμματισμός για τους διορισμούς γίνεται πάνω σε πραγματικές ανάγκες, δεν γίνεται στο κενό».

Πηγή: esos.gr