Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης του Teatro pasión

Το Teatro pasión (www.teatropasion.gr) είναι ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στο σύγχρονο ισπανικό, ισπανόφωνο και καταλανικό θέατρο. Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010, από την επιθυμία να γνωρίσει ο κόσμος του ελληνικού θεάτρου τη σύγχρονη ισπανική, λατινοαμερικανική και καταλανική δραματουργία, και να καλυφθεί επίσης ένα μέρος του ελλείμματος νέων έργων που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική σκηνή. Με τη μετάφρασή του στα ισπανικά (άρχισε τον Δεκέμβριο του 2010) φιλοδοξεί επίσης να αποτελέσει μια γέφυρα επικοινωνίας του ισπανόφωνου και καταλανικού θεάτρου με όλο τον ισπανόφωνο κόσμο.
Το Teatro pasión απευθύνεται σε σκηνοθέτες και ηθοποιούς (επαγγελματίες και ερασιτέχνες), θεατρολόγους, ερευνητές, φοιτητές αλλά και σε όλους τους θεατρόφιλους.

Η ομάδα του Teatro Pasión, αποτελούμενη από τους μεταφραστές Μαρία Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά, θα παρουσιάσει τον ιστότοπο στο ευρύ κοινό. Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου του 2011, στις 19.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη.