Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση για την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΠΙΦ

Την Κυριακή 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) η επαναληπτική ετήσια ΓΣ του ΠΑΣΠΙΦ. Υπήρξε απαρτία δεδομένου ότι η Συνέλευση ήταν επαναληπτική και έτσι δεν απαιτούνταν η παρουσία του 50+1% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η μείωση της ετήσιας συνδρομής από το έτος 2011 και κατά πλειοψηφία η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών για όσα μέλη έχουν τέτοιες εκκρεμότητες.

Όσον αφορά στο θέμα της αλλαγής του καταστατικού, δεν υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία των ¾ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Έγινε όμως μία γόνιμη συζήτηση στην οποία η μεγάλη πλειοψηφία των παρόντων μελών τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του τίτλου. Οι απόψεις που διατυπώθηκαν μπορούν να συνοψιστούν στα εξής σημεία:

Στα υπέρ καταγράφηκε η δυναμική που θα αποκτήσει ένας σύλλογος Καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (αντί για σύλλογο ή συλλόγους πτυχιούχων - αποφοίτων), ένας σύλλογος που θα έχει αναβαθμισμένη επιστημονική και συνδικαλιστική φυσιογνωμία, η αναμενόμενη προσέλευση νέων μελών στο σύλλογο και η βελτίωση των οικονομικών του συλλόγου λόγω ακριβώς της νέας προσέλευσης. Τονίστηκε επίσης ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε ο ΠΑΣΠΙΦ, λαβαίνοντας υπόψη τα καινούργια δεδομένα που έχουν προκύψει την τελευταία διετία.

Όσοι συνάδελφοι ήταν αντίθετοι, εξέφρασαν κυρίως την επιφύλαξή τους ότι ο σύλλογος μπορεί να χάσει την ταυτότητά του, να έρθει σε αντίθεση με τους στόχους που τέθηκαν όταν δημιουργήθηκε.

Επειδή σε κάθε περίπτωση η ΓΣ θεωρεί ότι το θέμα της αλλαγής τίτλου και καταστατικού είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του συλλόγου και της ισπανικής γλώσσας στη χώρα μας γενικότερα, δεδομένης και της κρίσιμης συγκυρίας την οποία διανύουμε, αποφασίστηκε να προβεί ο σύλλογος σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποκλειστικά με το θέμα αυτό μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΠΑΣΠΙΦ να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να παρουσιαστούν στη νέα ΓΣ, ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία και να παρθεί η όποια απόφαση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που παρέστησαν και κατέθεσαν την άποψή τους, και ιδιαίτερα όσους ήρθαν από την επαρχία. Προσκαλούμε όλους να συνεχίσουν να συμμετέχουν στον γόνιμο διάλογο με όποιο τρόπο κρίνει ο καθένας πιο πρόσφορο.

Το ΔΣ του ΠΑΣΠΙΦ